Basisuitrusting
Duikkids

 

 

Koralen

 

Snorkelen tussen de vissen

Wat is snorkelen?

Als je snorkelt drijf je aan de oppervlakte van het water, met je hoofd onder water.
Door de duikbril kun je naar beneden kijken en zien wat er onder je in het water gebeurd.
Ademen doe je door een snorkel, een pijp die boven water uitsteekt. Het mondstuk zorgt dat je tanden goed grip hebben en je de snorkel niet verliest.
Je gebruikt bij het snorkelen zwemvliezen om te zwemmen. Dit is een makkelijke manier om te zwemmen, doordat je alleen kleine bewegingen met je benen maakt schrikken de vissen niet van je.

Snorkelen kan overal, maar is vooral leuk in ondiep water in de buurt van rotsen of stenen, maar ook bij waterplanten. Niet er doorheen zwemmen, dan beschadig je de planten en kun je vast komen te zitten met je snorkel!

Snorkelen

In Nederland kun je zo goed zoetwatervissen zien, zoals baars of op deze foto een snoek:

Snoek
Maar zeker in tropisch water kun je bij het strand al vele mooie, felgekleurde vissen zien die overal weg duiken en heen schieten. Kijk vooral tussen rotsspleten en koraal, daar verschuilen veel vissen zich. Maar steek nooit je hand in een holte in rotsen of koraal, en raak kwetsbaar koraal niet aan. Dan beschadigt het en koraal herstelt heel langzaam.

Op de volgende pagina's vertellen we je alles over hoe je goed kunt snorkelen. We beginnen met wat je nodig hebt, de snorkelspullen. En natuurlijk waar je op moet letten als je deze gaat kopen en hoe je deze moet gebruiken.Koraalvlinder

Ook kun je zien hoe je een beetje dieper vissen van dichtbij kunt bekijken, met een hoekduik. Dan kun je ook enkele meters onder water komen!

Veel snorkelplezier!