Duikles
Duikkids

 

 

Duiken met kinderen

 

Duiken met kinderen

 

Duiken met kinderen

 

Garnaal

 

Koraal

Leren duiken bij een duikschool

Duikscholen zijn vaak aangesloten bij een internationale duikorganisatie. Deze hebben ieder een eigen programma om te leren duiken. Tegenwoordig ook met een duikles voor kinderen. De bekendste:

Scuba Rangers (SSI)

Vroeger hebben ook NOB verenigingen wel met Scuba Rangers gewerkt. Duiken leer je met Spinner de dolfijn, Hammerhead, Captain Kelp, Puffer en Sergeant Major. Hieronder zie je ze allemaal:

Scuba Ranger figuren

Als je start haal je eerst je Red Ranger brevet, dan wordt je White Ranger, Blue Ranger, Silver Ranger en tenslotte Demo Ranger. Bij de afsluiting als Demo Ranger laat je aan al je vrienden en bekenden zien wat je allemaal hebt geleerd.

Scuba Rangers Logo Scuba Ranger Kids

Belangrijk in het programma is ook de 'kennisster'. In deze zeester worden alle belangrijke dingen van het duiken genoemd. Kennis sterOmdat SSI een Amerikaanse organisatie is, is alles in het Engels.

In de punten van de ster staan genoemd:
Skills = vaardigheden
Equipment = duikuitrusting
Experience = ervaring
Responsibility = verantwoordelijkheid
Knowledge = kennis

Deze dingen hoort elke duiker en ook elke Scuba Ranger in zich te hebben.

Scuba Rangers is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Bubble Maker en PADI Seal Team (PADI)

Een heel bekende duikorganisatie is het, ook Amerkaanse, PADI. Ook PADI heeft speciale programma's voor kinderen. Voor een eerste kennismaking en de jongere kinderen is er Bubblemaker (bellenblazer), voor kinderen van 8 tot ongeveer 12 jaar is er het PADI Seal Team. Vanf 10 jaar tot 14 jaar kun je een 'junior open water' brevet halen, dit is ongeveer hetzelfde als het NOB junior 1* brevet.

BubblemakerPADI Seal Team

Dolphin Rangers (IDD/IADS)

Hier leer je duiken doordat je drie brevetten kunt halen: Dolphin Ranger Tuimelaar, Dolphin RangerBeluga en Dolphin Ranger Orca. Hierna kun je een junior open water brevet gaan doen.

Dolphin Ranger tuimelaarDolphin Ranger Orca Dolphin Ranger Beluga

Tot slot

Dit is de laatste pagina echt voor jullie duikkids. Er staat nog meer informatie op de site, dat mag je natuurlijk ook lezen, maar dat is meer voor jullie ouders en over de site Duikkids.

Natuurlijk hoopt het Duikkids Team dat jullie veel plezier hebben gehad met de site!
En natuurlijk dat deze site je enthousiast heeft gemaakt voor snorkelen en duiken en een leuke plek vindt om dit goed te leren.

Natuurlijk heeeel erg veel snorkelpret en duikplezier!

DuikkidsNaar bovenkant pagina